Haveplan

HAVEPLANEN - FRA HAVE-IDÉ TIL DRØMMEHAVE

I Have-idéer designer vi gennemtænkte, smukke og frodige haver. Haver, der er designet til liv, sjov, opdagelse og ro. I vores havedesign elsker vi at sætte det grønne og vilde ind i en ramme af naturmaterialer såsom granit, kampesten, grus, træ og stål. Alle materialer, der patinerer smukt og giver flotte farvespil sammen med vejr og årstider.


Når vi totaldesigner en have, foregår det med en haveplan. Når du bestiller en haveplan hos Have-idéer følger vi en fast proces, der guider dig fra have-idé til virkelighed.


Læs mere om processen herunder

DRØMMEN OM EN NY HAVE


En haveplan begynder med din drøm om en ny have. Men hvordan skal haven indrettes? Hvordan skaber man gode haverum? Måske har du masser af idéer selv, men har svært ved at sætte konkrete streger på tankerne. Måske søger du inspiration til at indrette haven, så du kan åbne døren i dit hus og træde ud i havens rum – som en udvidelse af dit hjem.


Uanset dit udgangspunkt, så er haveplanen den direkte rute fra havedrøm til færdig have.

HAVE-IDÉEN FØDES PÅ ET HAVEBESØG


En haveplan indledes altid med et havebesøg, hvor vi noterer og snakker om dine behov og ønsker. På mødet udvikler vi en vision, en slags grund-idé for haven. Havebesøget kan både resultere i en mundtlig aftale om designets retning, eller vi kan tegne en indledende skitse, der bliver grundlaget for det videre arbejde.


Til havebesøget skal vi bruge en målfast tegning over haven og huset i målstok 1:100. Et havebesøg til en haveplan tager typisk 1,5 – 2,5 timer.

DU BLIVER INDDRAGET UNDERVEJS


Hjemme på Have-idéers kontor bliver grund-idéen forfinet til en skitseplan, der er en præcis og detaljeret tegning over haven inkl. forslag til belægninger, placering af trapper, hegn, bede, træer og terrasser. Detaljetegninger, 3-d tegninger, materialeprøver og billedreferencer kan også høre til skitseplanen.


Skitseplanen giver dig overblik over den fremtidige have, og er vores grundlag for at få de sidste detaljer af havedesignet på plads i samarbejde med dig.


Skitseplanen sendes til dig sammen med evt. tilhørende tegninger og inspirationsbilleder digitalt. Hvis du bor i Silkeborg eller Aarhus og omegn, kan vi tage et fysisk møde, hvor vores havearkitekt præsenterer designet for dig.

KLAR TIL UDFØRELSE MED EN HAVEPLAN


Når vi er blevet enige om designet i skitseplanen, går vi videre og laver den endelige haveplan. Her indarbejder vi dine kommentarer og tilføjelser og laver materialebeskrivelse og planteplan. Herefter er haveplanen klar til at blive sendt til anlægsgartneren, der giver tilbud på udførelsen.


Haveplanen inkl. tilhørende materiale sendes til dig både fysisk og digitalt.


I Have-idéer arbejder vi tæt sammen med Anlægsgartnerfirmaet ANDREAS ApS, som opererer i Silkeborg og omegn. Vælger du ANDREAS til at udføre opgaven kan Have-idéer stå for sparring undervejs, men du er selvfølgelig også velkommen til at indhente tilbud fra andre anlægsgartnerfirmaer.

RING ELLER SKRIV for at bestille en haveplan

Se vores priser HER